El PEN Català premia l'Assemblea de Docents de les Illes Balears


El PEN Català amb la col·laboració de l'Obra Cultural Balear ha presentat a la premsa el IV Premi Internacional Veu Lliure-PEN Català en el marc del Dia Internacional de l'Escriptor Perseguit, premis que es lliuraran el proper dijous 21 de novembre a Lloseta, amb l'entrega a l'Assemblea de Docents d'aquest premi, consistent en el lliurament d'una escultura donada per l'artista Paco Peris. 

L'acte tendrà lloc al restaurant Can Carrossa, de Lloseta. 

A les 21 h
. Serà presentat per Pau Vadell
. Música d'Andreu Coll i lectura poètica a càrrec de Easterine Kire Iralu



L'Assemblea de Docents de les Illes Balears hem rebut el Segon Premi Internacional Veu Lliure-PEN Català, atorgat pel jurat de manera excepcional i per primera vegada fent una segona distinció d'aquests premis internacionals, segons Carme Arenas, presidenta del PEN Català, per "l'actitud de dignitat de defensa de la llengua i per haver duit una lluita impecable. Amb aquest premi, el PEN Català vol donar tot el suport i així ho expressam d'aquesta manera cap a l'Assemblea de Docents, per la seva tasca impecable, i que sàpiguen que des del PEN, com a organisme internacional ho hem denunciat també, i evidentment férem costat". També ha marcat, la Sra Arenas que encara que el decret TIL estigui destinat a l'escola, "quan la llengua perilla o quan aquesta no és ensenyada a l'escola, quan la llengua no es prestigia, és tot un poble que perd la possibilitat o el seu dret com a parlant d'aquesta llengua".

En paraules d'Antònia Vicens, vicepresidenta del PEN Català a les Illes, "enguany són perseguits tots els que escriuen en català, els mestres que ensenyen en català, els pares que volen que els seus fills estudiïn en català, i per tant, començam a ser un poble que estam assetjats. Per això, enguany amb aquest premi extraordinari als docents, per l' Assemblea de docents, és una manera de dir Gràcies! i donar ànims als pares i mestres, i a tots aquells centres que tenen llaços i es senten perseguits".
 

Iñaki Aicart ha agraït l'atorgament d'aquest premi en nom de l'Assemblea de Docents i ha expressat que els congratula tot el reconeixement i suport que rep l'Assemblea des del mes de setembre. També ha dit que "aquest premi té un afegit especial, ja que els interessos i objectius tant del PEN Català i el seu Premi Internacional com els de l'Assemblea, coincideixen en diversos punts, no només en els interessos de la llengua i la cultura, sinó també en què ens preocupa la llibertat d'expressió: els docents tenim en les nostres reivindicacions com a punts importants en que no vagin endavant tant la Llei de Símbols com la Llei de Convivència, que són atacs a la llibertat d' expressió dels docents i a tota la comunitat educativa". Altres punts en comú són la preocupació que té el PEN Català pels escriptors que són perseguits per desenvolupar la seva tasca, "i nosaltres també tenim professors que estan sent perseguits per la seva manera de pensar i la seva manera de fer, com els tres directors de Maó expedientats.
I en aquest sentit aquest premi ens toca ben aprop perquè hi ha moltes coincidències entre una entitat i l'Assemblea, que agrupa els interessos de tots els docents de les Illes, i que ens sentim congratulats, agraïts i especialment reconeguts per rebre el Segon Premi Internacional Veu Lliure-PEN Català
", ha expressat Aicart.
 

El Primer Premi Internacional Veu Lliure-PEN Català s'ha lliurat a l' escriptora de la Terra dels Naga i acollida a Noruega, Easterie Kire Iralu. Recordem que els premis PEN Català, creats en 2010, tenen com objectiu el reconeixement dels drets dels escriptors a expressar-se lliurament, i que s' atorguen als escriptors que han patit captiveri o persecució per causa dels seus escrits.

Dijous, 21 de novembre, a les 21 h. Restaurant Can Carrossa:

Sopar amb motiu de l’atorgament del IV Premi Internacional Veu lliure-PEN Català a les Illes Balears a un/a escriptor/a -en aquest cas, col·lectiu- que hagi patit o pateixi persecució per les seves paraules.*
Presentació a càrrec de:Pau Vadell
Amb l’acompanyament musical d’Andreu Coll
L’escriptora Easterine Kire Iralu llegirà alguns dels seus poemes.

* Els escultors Jaume Llabrés i Paco Peris són els autors de l’estatueta amb la qual s’homenatjarà el premiat.

Comissió de Comunicació de l'Assemblea de Docents
Més recent Anterior

Formulari de contacte