El degotís de dimissions als centres educatius creix sense aturar

Dimiteixen 16 caps de departament més a l'IES Mossèn Alcover, l'IES Santa Margalida, l'IES Josep Font i Trias; i el CIPF Son Llebre

El degotís de dimissions als centres educatius creix sense aturar d'ençà de l'estiu. A hores d'ara, ja han presentat la dimissió 13 directors, 13 secretaris, 38 caps d'estudis i 95 caps de departament. A aquest nombre, s'hi han de sumar les dimissions del cap d'Inspecció Educativa i del delegat d'Educació a Menorca i el cap de servei i del TIL. Sense comptar els quatre directors expedientats i suspesos...

La Conselleria d'Educació segueix sense poder aturar el degoteig de dimissions de càrrecs directius, en un curs que quedarà marcat per sempre per la inoperància de l'administració i la desafecció de la comunitat educativa cap a una Conselleria mancada d'autoritat moral per generar un mínim de complicitat envers la seva actuació. La resposta de l'equip de Joana Maria Camps i del govern del PP a la progressiva descomposició de l'administració educativa és l'altivesa. Mirar cap a una altra banda, assegurar que tot funciona i que poden prescindir de tothom, excepte d'ells mateixos és clar.

Mentre, i malgrat tot, els centres educatius funcionen, tot desautoritzant la Conselleria i actuant amb professionalitat per a que en el dia a dia des de la reincorporació a les aules, qui menys pateixi els desgavell de l'educació sigui l'alumnat.

Cronologia del desgovern:

A l'estiu, a finals de juliol, varen dimitir els equips directius, formats per directors, secretaris i caps d'estudis, de l'IES Baltasar Porcel, de l'IES Berenguer d'Anoia i del CEIP Sant Jordi.

A mitjans de setembre, amb la vaga començada, va presentar la renúncia l'equip directiu de l'IES Ramon Llull i en les darreres setmanes d'octubre feren el mateix el director de l'IES Felanitx, el secretari, els 4 caps d'estudis i la major part dels caps de departament. En qüestió de dies els seguiren el director, el secretari, els 5 caps d'estudis i 16 caps de departament de l'IES Pau Casesnoves. S'hi afegiren els equips directius al complet del CEIP Melcior Rosselló i de l'IES Santanyí. Tancaren el mes les dimissions del director de l'IES Puig de sa Font, el secretari, els 4 caps d'estudis i 15 caps de departament. Durant el novembre es féu pública la renúncia de l'equip directiu de l'IES Binissalem i durant el desembre la de l'equip directiu de l'IES Sineu, juntament amb 17 caps de departament.

Ha començat el nou any i, després de dos nous expedients i la suspensió del director Jaume March, en plena Setmana Verda ha dimitit l'equip directiu sencer de l'IES Marratxí amb 9 dels seus caps de departament, l'equip directiu del CEIP Mestre Colom, així com 16 caps de departament més de centres com l'IES Mossen Alcover, l'IES Santa Margalida, l'IES Josep Font i Trias o el CIPF Son Llebre.

Així, un total de 13 directors, 13 secretaris, 38 caps d'estudis, 95 caps de departament.

Però, a més, arran de la suspensió del càrrec dels directors de l'IES Ramis i Ramis, de l'IES Cap de Llevant i de l'IES Pasqual Calbó i Caldès, a l'estiu va presentar la renúncia el delegat d'Educació de Menorca, Juan Hernández. El que havia de ser el seu substitut, Guillem Ferrer, no va durar en el càrrec ni 48 hores. Per l'octubre va ser el cap d'Inspecció Educativa, Antonio González, qui va dimitir i més d'un mes després ho feia el cap de Servei del TIL, Laureano de Juan.

Potser a final de curs els únics que no hagin dimitit siguin Joana Maria Camps, Estarellas i el seu equip. Segurament tothom està equivocat menys ells, que estan fent feina per redreçar el nostre sistema educatiu a cop d'expedient.

Comitè de Vaga

Mallorca, 4 de febrer de 2014
Més recent Anterior

Formulari de contacte