L'Assemblea de Docents se solidaritza amb els treballadors de Coca-cola a Palma




A la darrera Assemblea de Docents es va aprovar manifestar el suport explícit amb els treballadors afectats per l'ERO que ha fet Coca-cola a la planta de Palma. Des de l'Assemblea no es vol participar al concurs de redacció de Coca-cola ni al consum dels seus productes

Mallorca, febrer 2014

L'Assemblea de Docents, reunida el dia 6 de febrer a l'IES Berenguer d'Anoia d'Inca, va acordar solidaritzar-se amb l'assemblea de treballadors de la Coca-Cola de Palma, i per extensió amb tots els treballadors afectats per l'ERO d'aquesta empresa.

Aquests treballadors es troben en una situació en la qual la seva empresa, tot i tenir beneficis, realitzarà una ERO que suposarà l'acomiadament només a Palma d'un centenar de persones. La nefasta reforma laboral del 2012, per la qual molts docents anàrem a la vaga general de març d'aquell any, s'està traduint és un ús indiscriminat dels acomiadaments que, emparats en l'excusa de la crisi, serveixen per mostrar la cara més salvatge del capitalisme depredador.

Fa uns dies, els treballadors de la planta de Coca-Cola de Palma, reunits en assemblea, varen decidir convocar una vaga indefinida a partir del dilluns 10 de febrer. Així mateix feren una crida a la població a participar del boicot comercial als productes d'aquesta empresa.

Per aquests motius, l'Assemblea de Docents a Mallorca va acordar:

-Expressar a través d'aquest comunicat la seva solidaritat de classe treballadora amb l'assemblea de treballadors de la Coca-Cola, i mostrar el total rebuig a aquestes polítiques d'empresa totalment deshumanitzadores, que no dubten a deixar desemparades a famílies senceres amb la finalitat d'augmentar els seus beneficis.

-Fer una crida a secundar el boicot comercial als productes de Coca-Cola (Fanta, AquaBona, Nestea, Aquarius, Burn, Coca-Cola...).

-Fer una crida a tots els centres educatius per a que no participin en el Concurs de Redacció “Jóvenes Talentos”, organitzat per Coca-Cola. Consideram que en aquestes circumstàncies, no podem permetre que aquesta empresa netegi la seva imatge utilitzant els joves estudiants. Per tal que aquells que feien comptes participar d'un concurs de redacció ho puguin continuar fent, l'Assemblea de Docents traurà les bases per a la participació en un concurs de redacció en solidaritat amb els treballadors en perill d'acomiadament.

Mallorca, 9 de febrer de 2014

Comitè de Vaga
Més recent Anterior

Formulari de contacte