El còmic ELS TENTACLES DE LES TENEBRES, arrasa

L'ASSEMBLEA EDITA ELS TENTACLES DE LES TENEBRES, UN CÒMIC QUE RETRATA EL PROCÉS DEL CONFLICTE EDUCATIU I EN DESTAPA ELS REPRESSORS

L'Assemblea de Docents ha editat 10.000 exemplars d'un còmic, adreçat a públic adult, en què s'explica la trajectòria política de la Conselleria d'Educació des de l'etapa de l'exconseller Bosch fins a l'etapa actual de la consellera Camps, que ha cedit, per ordres superiors, la direcció de la Conselleria a mans dels fanàtics. La intenció és denunciar la situació còmica que viu el món educatiu en poder de gent poc representativa i molt agressiva i regressiva. De fet, la seva resposta ha estat llançar calúmnies contra els autors, la qual cosa reforça el motiu d'aquest còmic



El còmic Els Tentacles de les tenebres, obra de Vernon & Sullivan, i editat per l'Assemblea, està tenint una gran acollida entre el públic i, fins i tot, entre els personatges retratats en el mateix còmic. El còmic, distribuït ja durant la Marxa per l'Educació, té com a objectiu explicar de forma clara i amena per què el món educatiu ha arribat a aquest punt de degradació total i absoluta i pretén remarcar quins són els tentacles de les tenebres que ens han conduït en una situació de conflicte sense precedents, en el qual hi ha dos grups: la comunitat educativa -pares, alumnes i docents- i, de l'altra, el Govern i una teranyina de grupuscles radicals, gonelles, anacrònics.

El còmic va adreçat i es distribueix entre un públic adult, preferentment docents. Però vist el ressò que ha tengut, en poc temps ha arribat a tota la societat, gràcies a les reaccions dels retratats, que pretenen calumniar l'Assemblea, dient que s'ha repartit als alumnes, la qual cosa, a més se ser una calúmnia, reforça la tesi que els fanàtics del Círculo tenen com a única arma les denúncies, amenaces i coaccions contra els docents, tal i com s'ha denunciat reiteradament.

El còmic és l'avantsala de la presentació del llibre “Els tentacles de les tenebres. Un govern contra l'escola”, obra de Marcel·lí Guerrero -Alo Camps- que es presentarà el proper dimarts, 22 d'abril, a les 20 h a Can Alcover, de l'OCB (C. Sant Alonso, Palma). Tant el llibre com el còmic conformen noves aportacions a la Caixa de Resistència. El còmic s'està pagant per subscripció popular, i se n'han editat 10.000 exemplars que es pretén que arribin a totes les illes i que hi tengui accés, com a mínim, tota la comunitat docent, que d'ençà que va sortir el passat dimarts 12 d'abril al Born, està fent demandes contínues per poder llegir el còmic.

La reacció d'un dels protagonistes, Jorge Campos, ha estat la mateixa que es descriu al còmic: amenaces, censura i denúnies. De fet, és de sobres conegut -i documentat- que aquest senyor i la seva fundació -FNCB- se situaren al capdavant de tot de denúnices sense fonament contra alumnes pares i docents; i fou precisament ell qui orquestrà tota la campanya de desprestigi dels docents i que reclamà expedients disciplinaris per coses com exercir el dret a vaga. Per tant, en el marc de la llibertat d'expressió, i des d'un punt de vista lúdic, és lògic que se'l retrati tal com és, amb la simple explicació dels seus fets i el seu discurs, talment es veu al seu blog. La seva reacció, reiteram, calumniosa, el deixa novament retratat. I ha servit, de més a més, per donar una gran difusió al còmic.

El còmic compta amb dos capítols, però en vista de l'èxit d'acollida, com també per la quantitat de sortides de to i d'accions còmiques que presenciam, el guionista i il·lustrador possiblement es vegin obligats a incorporar nous episodis d'aquest despropòsit polític que suposa la gestió educativa del govern Bauçà.

Aquí vos podeu baixar el còmic Els tenctacles de les tenebres
Més recent Anterior

Formulari de contacte