CLASSES DE REPÀS (hemeroteca 22-28 de juny)

“Corre l’estiu, que tota cuca viu (...) nos queda tant per fer, tu tria i remena”.

Així diu la cançó de l’estiu de TV3 que ha vestit la camiseta verda en el seu videoclip i que ens ve de perles per recordar al Govern que nosaltres, els docents, no descansam ni per vacances i, enguany, més que mai, perquè ja hem presentat un calendari de mobilitzacions per al curs que ve.

Tanmateix el Sant Benet de ganduls no l’heu inventat vosaltres i, a més, no vos ha funcionat gens!!! Tothom sap que sempre hem fet i farem una feinada per a l’escola pública. Tothom ha estat alumne, tothom sap com és de complicat ensenyar i fer escola.


Nosaltres també tenim un videoclip de l’estiu, “Reservoir Verds”, per mostrar al poble que no tenim por de les amenaces. Però què pensàveu, que estam fets de pasta blana? Noooo. Aquesta setmana Eivissa denuncia sortint al carrer, a Vara de rei, les coaccions del Govern per intentar acovardir els docents i perquè s’aprovi el TIL.

La capitana de navili Juana Mari Camps ha començat a reclutar capitans de fragata per a tots els centres que estan sense directiva però els aspirants a la directiva no semblen estar prou qualificats, de fet, o copien els projectes –que presenten com a seus- de l’anterior directiva sense ni comprovar les lleis que han quedat derogades o bé el presenten amb faltes d’ortografia!! Sineu i l’IES Francesc de Borja Moll de Palma són dos dels centres afectats.

Idò, això també ho té tothom clar: no està feta la mel per a la boca de l’ase!!

Sembla que un altre centre que també té nova directiva és Binissalem. La marea i la rissaga, provocades per aquests nomenaments a la carta que no compten amb el suport del claustre, no farà sinó acabar d’embrutar la mar, una mar que esperem que mai no sigui negra, com la de Canàries que ja hi té l’arena, això sí, per qüestions naturals i no per l’avarícia d’alguns.

Anunciàvem, des de l’inici de curs, un TILTÀNIC que dia a dia té més forats. Segons publica el Diari de Balears “dels 230 alumnes que estan inscrits per fer el curs 2014-2015 al CEIP Llevant d’Inca, cap d’ells té com a llengua materna el català. Amb un 75% d’al·lots nouvinguts, aquest centre d’Educació Infantil i Primària és el que més alumnat immigrant concentra al municipi. Aquesta situació s’ha arrossegat durant anys sense aconseguir que la Conselleria d’Educació hi actuï. Finalment, la mateixa comunitat educativa de la ciutat ha decidit agafar el toro per les banyes.

El consell municipal per a l’educació es va reunir aquest dimecres mateix i va decidir crear una “comissió d’abordatge de l’escolarització”. El seu objectiu principal serà elaborar una proposta per a un millor repartiment de l’alumnatt entre tots els centres i elevar-la al Govern de les Illes Balears a fi que aquest l’accepti.”

I mentre assistim al fet que més d’un 75% d’alumnes d’un mateix centre no sigui catalanoparlant, els estudiants que se’n vagin a la privada per estudiar en castellà seran compensats fins a 6.057 euros l’any!! Tenen uns orgues...

Queda o no queda clara la intenció de fer desaparèixer la nostra llengua??? Nosaltres també volem que els nostres fills ho facin tot en català i no ens paguen res de res!!! A més, no hi ha cap institut públic que faci totes les matèries en català. GREUGE COMPARATIU!!!! AFAVORIMENT DE L’ESCOLA PRIVADA. Ja ni dissimulau. Quina barra!!!

“Tu tria i remena”. Efectivament, tu tria en castellà que et donarem cèntims, sous, euros, doblerets i remena, però no gaire que la merda put “com més se manipula”.

Però, per molt que remeneu no aconseguireu ni empastifar-nos ni ofegar-nos perquè, atenció mares i pares de les Illes, 5 dels 7 alumnes amb millor nota de selectivitat vénen de l’escola pública. Oe-oe-oe-oe-oe-oe- I, dels altres dos, que són de Mare Alberta, un d’ells ha estat fins enguany alumna de Marratxí i, per tant, la consideram filla de la pública!!! Enhorabona alumnes, enhorabona famílies i enhorabona escola!!!

Aprofitam l’avinentesa per dir-los al Govern que l’estratègia que intentaven amb els interins (la de “dóna’ls el que demanin”) ha sortit una “plasta”, que el col·lectiu ja ha denunciat a través de les xarxes social que no fareu res del que demanaven, sobretot pel que fa a la transparència del procés i ni canviareu les dates de la tria. En fi, que, com sempre, anau coberts de cagarades. Ni UGT, ni CCOO no signaran el pacte.

Ahir, a Sta. Maria, vàrem celebrar la nostra festa de final de curs perquè ens mereixem una mica de rialla i d’esbarjo. Sabem que vénen mal dades però ningú no es pot permetre perdre unes eleccions i “al pas que va la somera”...

Farem un homenatge als “Ocults”, grup musical mallorquí que ja devia ensumar-se això del TIL – o de les buines de somera- i que cantava així:

“Ja ha arribat s'estiu, 
però sa gent aquí encara va cap-piu,
necessita un revulsiu, un poc de ritme,
un toc p'es cul.
Arranca ja, posa't actiu, fes es cap viu.

Ja ha arribat s'estiu, aquest estiu serà decisiu.
Ja ha arribat s'estiu, aquest estiu serà definitiu.

Posa't roba nova, ben guapo i atractiu
i canvia de local que aquesta gent és un avorriment.”


DOCENTS DE LES ILLES, aquesta gent és un avorriment però sempre poden llegir “Filosofia del tedi” i instruir-se una mica.

BONES VACANCES!!!!

Més recent Anterior

Formulari de contacte