L'ASSEMBLEA DE DOCENTS CRIDA A LA VAGA PER ACONSEGUIR UN CURS NORMAL I UNA EDUCACIÓ NORMAL

Encara que dia 15 no féssim vaga, no tindríem un curs normal. El curs no serà anormal per culpa de la vaga. Al contrari, la vaga la farem com una mesura més per reclamar la negociació i l'assoliment d'una normalitat que tots els estaments de la comunitat educativa desitjam, excepte, pel que sembla, la Conselleria d'Educació i el nostre Govern. I el curs no és, per ara, normal, perquè: Les beques de transport i de menjador no es concedeixen; les aules estan massificades; la plantilla de treballadors docents és insuficient; i, si ens posam malalts no ens substituiran fins passats quinze dies

La normalitat educativa està lluny d'assolir-se. Aquest dia de vaga suposa un toc d'atenció al Govern i una manifestació clara que la gestió del món educatiu és un veritable despropòsit, un caos.

Ens fan començar el curs amb uns projectes lingüístics que no han estat aprovats pels claustres, per motius pedagògics, en un 80% dels casos, absolutament fora de la normalitat que proclama la Conselleria.

Seguim amb directors expedientats per haver seguit escrupolosament l'esperit democràtic del respecte a la comunitat educativa, i els expedients encara no s'han resolt a pesar de les falses promeses de la Conselleria d'accelerar la seva tramitació.

Hi ha recursos davant el TSJIB contra diverses actuacions i imposicions de la Conselleria, i alguna sentència que ja n'ha posat de manifest la il·legalitat, com la dels serveis mínims imposats, el procés d'elecció d'inspectors, les absolucions a denúncies contra inspectors i estudiants... I ara, la querella de l'Assemblea pel malbaratament de fons públics contra la consellera indigna. Tot, la setmana en què més de vuitanta centres ja l'ha posada capgirada, en senyal de desaprovació i de rebuig.

Amb tot, seguim sense ser cridats a negociar, amb una actitud per part de la Consellera i els càrrecs adjacents que segueix tancada i enrocada. Els inspectors han de tornar als centres a fer classe, però els responsables d'un concurs irregular segueixen a les seves cadires, sense immutar-se. Més de tres-centes dimissions, incloses la del cap d'Inspecció Educativa, la secretària general tècnica, el cap de servei d'Aplicació del TIL; Més de quinze centres amb una directiva imposada des de Conselleria, amb rebuig dels claustres (IES Sineu, IES Fc de Borja Moll; IES Binissalem...).

Necessitam diàleg, consens, una regulació racional (i dissenyada per experts i docents) de l'ensenyament de llengües, autonomia als centres educatius, recursos econòmics i personal suficient, per poder tenir un curs normal i un sistema educatiu normal.

La Conselleria deia que se sentia 'pressionada' per tants dies en vaga, que ens havíem d'aturar per poder negociar amb tranquil·litat... I ja ho veim, en comptes de negociar, treballen per desacreditar amb mentides.

Per tant, és obvi que aquest no serà un curs normal baldament vulguem els integrants de la comunitat educativa. Dilluns anirem al Consolat de Mar a exercir el dret a vaga, l'única arma de protesta que tenim els treballadors per denunciar el desballestament de l'escola pública.

Més recent Anterior

Formulari de contacte