CLASSES DE REPÀS (hemeroteca 27 d’octubre-2 de novembre)

Vetaquí la setmana dels pressuposts del Govern que salvaran l’Educació de les Illes: “la Conselleria d'Educació és la segona conselleria on més s'incrementa la partida dels pressupost del 2015". Just per davant els doblers destinats a la Conselleria de Salut creixeran en 123 milions d'euros, un 10,29% més que aquest any, seguit d'Educació, que experimenta un augment de 39 milions d'euros més (+5,12%) i de la Conselleria de Família amb 21 milions d'euros més (+17,58%)”. Que heu fet aplaudiments??? Que vos heu emocionat?? Reess. 

Sabeu què significa l’expressió catalana “l’alegria del conill”? idò això ha estat per a Educació aquesta notícia bomba que no és més que una cortina de fum perquè l’opinió pública (en un any d’eleccions) cregui que han començat a posar-hi remei. Voleu saber per què? Perquè, amb tot el que han d’arreglar no en tenen ni per començar!!! 39 milions d’euros addicionals que quedaran en un no res...

Anam per feines i comencem a analitzar, fent economia domèstica –que d’això tots en sabem- les inversions i els doblers que realment necessiten per tapar forats... Només aquesta setmana han sortit en premsa les deficiències següents que hauran de ser subsanades i descomptades d’aquest superpressupost revolucionari: 

1- La consellera d'Educació, Núria Riera, ha anunciat que en aquest curs s'executaran 47 obres de millora en 38 centres educatius de Palma, que suposaran la retirada d'amiant en 11 casos, l'eliminació de barreres arquitectòniques en 24 i altres reformes en 12.
En total les obres en els centres d'ensenyament de Palma previstes per a aquest curs suposaran una inversió de 9 milions d'euros, segons informa la Conselleria d'Educació, Cultura i Universitats.

2-  Educació ha d'afrontar el pagament del 25% de l'extra de Nadal del 2012 que es llevà a tots els funcionaris i que suposaran uns 300 euros per funcionari. Això significa, si sumem els professors de la concertada, uns 4,5 milions d'euros.

3- A més, si es dóna compliment a les sentències que reconeixen que cal pagar els sexennis als interins, segons avançà l'exconsella Joana Maria Camps, són uns 18.000.000 euros, sí, ho heu sentit bé, van 18 milions més!

4- També cal pagar l'acord amb la concertada signat per Camps i el secretari d'Educació, Guillem Estarellas, que millora alguns complements salarials i que suposa 12,5 milions més. Fins aquí sumen 44 milions d’euros que representen les cadiretes que haurem de llogar per assaborir la comèdia i/o el melodrama que ens oferireu per justificar la notícia bomba de la setmana: els 39 que no arriben ni per a pipes!! Ha,ha,ha,ha.

5- Convendria tenir en compte una partida, sense determinar, per a les promeses electorals, això és la promesa de convocatòria d’oposicions...

Totes aquestes despeses no són úniques perquè els problemes d’infraestructures que patim als centres escolars mai no s’aturen. Sense anar més enfora aquesta setmana na Núria ha hagut d’assabentar-se que els pares del col·legi públic de la Colònia de Sant Jordi estan preocupats perquè hi ha ratotes i els nins les veuen a l’hora del pati i, fins i tot, en algunes aules. Que fort!!!!! Rates, tenir nins amb rates... 

Mentre no desratitzin amb nins dedins com amb les fumigacions!! Perquè, si la setmana passada era Bunyola, aquesta s’hi ha afegit la queixa de Costitx, tal i com denuncia la FAPA... 

Però aquí no ha acabat el gastòrum: el pavelló d’esport cobert de l’IES de Sineu té goteres (com en molts altres centres que ja sortiran, no passeu pena!!) i un finestral a punt de caure i ferir qualcú!! Uroooooooo, com que no són els seus fills, eh??No, és segur que no...

Per cert, que no sabeu que l’equip directiu novell de Binissalem fa que el professor d’ètica sigui el mateix que el de religió quan això és absolutament il·legal??? Auuuu, això de fer equips directius a base de gent amb carnet, que no té ni idea de com gestionar l’educació, no fa sinó molestar els pares. Supòs, Núria, que també t’ha arribat aquest nou terrabastall. Buuuummmmmmmmm!!

Ara ja heu comprovat com ens sortim d’aquest pressupost de 39, especialment, si el Govern torna la part de la paga extra que ja havíem cotitzat i que s’embutxacà il·legalment i que, ara, en sentència ferma, haurà de retornar. Però, encara no ha aclarit si els treballadors de la concertada entren els seus plans... anam altra vegada amb mitges veritats??


Sí, abusau dels treballadors i ho feis amb traïdoria. Només esperam que la llei vos caigui implacable com l’espasa de Damocles perquè, com a Administració, des del curs passat, només feis comunicacions telefòniques i evitau així qualsevol document escrit. Però, els mitjans de comunicació i l’Assemblea feim comptes estar ben al damunt. No vos en passarem ni mitja!!!

Ciutadans de les Illes que duis els fills a la concertada sapigueu que la Conselleria denega permisos a les treballadores perquè no puguin conciliar la vida familiar i ho fa per telèfon, per no deixar marques, com a les tortures dictatorials. I tot això, escudant-se en unes “instruccions” que ningú no ha vist mai. 


Que fort, senyora Riera, la malota que supervisa un sistema que engruna les treballadores i no els deixa ser ni bones mares, ni bones filles!!! Vostè els dóna el vistiplau? Vostè els crida per telèfon? Vostè és còmplice d’aquesta tortura??? Vostè com surt al carrer amb la cara alta mentre perjudiquen treballadores??? Quina tortura deu ser aixecar-se amb el cor brut i les mans tacades d’injustícies. Clar que igual vos “aconsolau” tota sola pensant en el futur, en el d’elles? Nooooo, i ara, en el vostre, però, no vos refieu de les promeses, que ja sabeu que, en el cas d’Educació, no van enlloc. O pentura serà vera que el paper de cèrber vos escau?? I és que ser la guardiana d’un infern on les treballadores són sotmeses a condicions laborals lleonines no fa per vostè. O sí??
Més recent Anterior

Formulari de contacte