Classes de repàs (hemeroteca 15 a 28 de febrer)


“I al principi fou el mot”... per bé que aquests de la Conselleria d’Educació es queden sense paraules quan se’ls demana què en pensen d’això que a un BOE s’imposi –sense dogma de fe que hi valgui- l’existència de Déu!!! Vatua el món!!

No, i encara pretenen presumir de bona gestió durant aquesta legislatura. Riera que “aunque la mona se vista de seda, mona se queda!!” Que no llegiu la premsa ni a l’excusat i, si no, et recordam que t’han dit els pares aquesta quinzena:

“COAPA demana a Educació què ha fet amb els doblers per a federacions d'AMPAS del Ministeri”. Ai,ai,ai, què no sabem on són els calerons dels darrers 5 anys que no han rebut i que no saben per on paren!!!

Famílies d’infants discapacitats reclamen poder anar a escoles ordinàries i asseguren haver retrocedit 30 anys enrere, tal i com informa la Plataforma Escola Inclusiva.

Els centres d’Educació Especial manifesten estar “fins l’aigua al coll”, col·lapsats des de fa 2 anys, amb places d’ATE suprimides. Segons aquests centres, enguany ha estat un autèntic desastre!!

Pares i mares de les classes del CEIP Sant Bartomeu d’Alaró, acompanyats pel director, Jordi Escudero, i per representants de l’APIMA, reclamen un mestre nou per atendre les necessitats de l’escola, sobretot un especialista de pedagogia terapèutica.

Les famílies d’Alcúdia se manifesten per protestar contra l’alta tensió que passa ara devora el CEIP Norai, amb recollida de signatures a peu de carrer...

Ohhh, quanta qualitat en la gestió Sra Consellera. Des de la fi de la Moma que no ens havíem adonat que tot marxa segons el previst, és a dir, el no previst!! La legislatura basada en la improvisació...Que no és vera?? Caaa, si heu elaborat 76 currículums en un temps rècord que començà aquest estiu passat i que estan fet a correcuita i per gent pagada,molta de la qual no deu ni ser-ne especialista!!! I, a tot això, quant de temps heu donat per a les esmenes?? Una setmana!!! Això fa riure, riure, sí, però de pena. Clar que igual ve Déu i ho arregla, no?? O pentura és que vos heu encomanat a Santa Rita, la patrona dels impossibles!! Que no vos ensenya en Bauzà allò tan capellanesc del “vísteme despacio que tengo prisa!...

I no solament FASEDIB ha presentat una llista llarga d’esmenes a na Núria, Deus ex machina, sinó també l’associació de professors de Tecnologia APTIB que en presentà de pròpies treballades conjuntament amb el Col·legi Oficial d’Enginyers Industrials ja que, en paraules de la portaveu, aquesta assignatura hauria de continuar sent oficial com a la resta d’Europa ja que potencia la cultura tecnològica i incentiva la creativitat, la resolució de problemes pràctics i el treball en equip... Però que en saben ells de “munyir un indiot per sa cresta”??

I no solament l’APTIB sinó els sindicats, com l’STEI, denuncien l’arraconament dels ensenyaments artístics condemnats per la LOMQE i ratificats per aquests 76 currículums presentats per la Conselleria d’Educació. No els ha bastat gravar amb el 21% la cultura sinó que ara volen que desaparegui del mapa escolar, com si es tractàs d’una pèrdua de temps, fruit d’una mentalitat absolutament retrògrada i mercantilista.

No és d’estranyar que els sindicats hagin deixada plantada na Cerdà a la presentació dels textos LOMQE: la Junta de Personal Docent acordà no acórrer-hi al·legant “defectes de forma en la convocatòria i pel procediment emprat per la Direcció general d’Innovació”... Sí, Riera, tot marxa, el govern de la qualitat continua amb vent de popa i a tota vela!!, ha,ha,ha,ha.

Mentrestant el col·lectiu d’interins a través d’IDEA denuncien que “el canvi en el procés de contractació de docents substituts que la Conselleria d'Educació, Cultura i Universitats vol dur a terme no és suficient per tal de garantir la transparència, tal i com s'articula la proposta, no es garantirà pels següents motius: si els interins poden decidir si participen o no en el procés telemàtic setmanal de la selecció de places sense cap penalització es pot donar el cas que alguns interins amb “informació privilegiada” deixin de participaren el procés a l'espera que aparegui una plaça amb millors característiques, cosa que altres docents no podrien arriscar-se a fer. D'aquesta manera seguiria sense accedir-se a llocs de feina públics en condicions d'igualtat.

A més asseguren que un procediment extraordinari amb cridades telefòniques, es podran seguir donant tot tipus d'irregularitats per més que es publiquin les causes per les quals el procediment és extraordinari, especialment si es publiquen "a posteriori". A finals d’agost es tornen a adjudicar places vacants a jornada completa o amb millors condicions a interins amb puntuació menor als que han estat adjudicats el mes de juliol.

Des del col·lectiu demanen que per tal d’evitar aquesta situació d’injustícia, es faci l’adjudicació telemàtica de places a finals del mes d'agost, per tal que s’hi inclogui el màxim nombre de places possible i evitar així que es produeixin injustícies.”

Ahhhh, i no ens oblidem, com ha denunciat UOB, que Educació fa quatre anys que no convoca oposicions mentre que en altres comunitats autònomes, governades pel PP, sí...Així cuides el nostre personal, Consellera de cocó??

I els estudiants, què hi diuen?? Aquests que necessiten de l’educació per medrar...idò una bona vaga d’estudiants i una bona manifestació per mig de Palma. I, com sempre, mentre els directors de secundària, a través d’ADESMA, informen d’un seguiment del 90%, per a vosaltres, gairebé no hi ha hagut incidència!!


En conclusió i recapitulant, Núria Riera, Deus ex machina, la gestió del Govern a la Conselleria d’Educació d’aquesta legislatura, de la Moma a Estarellas, pasant per Deià i a tu mateixa és, per dir-ho a l’estil LOMQE, molona,molona. Ei, mola, mazo, tots plegats!! Mola, mazo...




























Més recent Anterior

Formulari de contacte