L'Assemblea de Docents emplaça la Conselleria a planificar ràtios legals

Avui dematí representants de la Coordinadora de l'Assemblea de Docents han presentat a la Conselleria un escrit en què demanen que es planifiquin ràtios d'infantil i primària legals, i que si insisteixen en autoritzar grups de 27 i 28 alumnes a la matrícula ordinària indiquin en quina normativa es basen i quins són els funcionaris i càrrecs públics responsables de la decisió.

En aquest escrit, la Coordinadora explica que la Conselleria pretén aplicar dins el període de matrícula ordinària l'article 87.2 de la LOE, que permet incrementar les ràtios un 10% únicament en cas d'alumnes d'incorporació tardana, és a dir després de la matrícula ordinària. https://drive.google.com/file/d/0B2QIlvh64MIFbFFES1plRFljWVU/view?usp=sharing

Segons la Coordinadora, si l'alumnat escolaritzat actualment supera les ràtios màximes el curs que ve, no es tracta de cap necessitat sobrevinguda, sinó d'unes necessitats d'escolarització conegudes que s'han de planificar i dotar adequadament per garantir les ràtios legals.

La Coordinadora també iniciarà una campanya dirigida als centres, perquè facin arribar un escrit a la Conselleria en els mateixos termes referit als seus casos particulars.

A secundària i formació professional la Coordinadora farà el seguiment dels centres on hi ha previsions de matrícula superiors a les ràtios màximes establertes o marcades per llei. En qualsevol cas l'Assemblea de Docents s'oposa a la sobresaturació dels grups com a línia d'actuació de la Conselleria, i adverteix que vigilarà que no es vulneri la superfície mínima per alumne.
Més recent Anterior

Formulari de contacte