L'assemblea de docents de l'IES Sineu també mostra el seu suport al procés iniciat a Catalunya

Manifest de l'assemblea de docents de l'IES Sineu

Davant la greu situació en què es troba la societat de Catalunya a causa de les mesures autoritàries i repressives del Govern espanyol pel que fa al Referèndum d'Autodeterminació de l'1 d'octubre, actuacions que atempten contra la llibertat d'expressió, la llibertat de reunió, la llibertat d'informació i altres drets fonamentals de les persones, l'Assemblea de Docents de l'IES Sineu acorda el següent manifest.

En primer lloc, expressar l'absolut rebuig a la deriva antidemocràtica del Govern espanyol en voler avortar i reprimir el procés iniciat a Catalunya per tal de dur a terme una consulta ciutadana en forma de referèndum que no cerca altra cosa que conèixer l'opinió dels catalans i catalanes pel que fa al seu futur com a poble. Els atacs a les llibertats bàsiques, les actuacions coercitives contra persones i entitats i les intervencions directes o encobertes de les institucions catalanes són impròpies d'un estat democràtic europeu del segle XXI i suposen una vulneració de la legitimitat de l'autogovern de Catalunya i un menyspreu a la seva identitat nacional.

En segon lloc, posar de manifest la incapacitat que fins ara ha mostrat el Govern espanyol per tal de tractar i resoldre la reivindicació de Catalunya en particular, tot judicialitzant un conflicte que lluny de necessitar actuacions judicials necessita respostes i solucions polítiques. Les querelles, les detencions, les intervencions, les inhabilitacions i la instrumentalització de les fiscalies no resoldran la reivindicació nacional, ben al contrari, no fan més que tensar la societat, menystenir les institucions catalanes i obstaculitzar el diàleg.

En tercer lloc, volem mostrar el nostre suport i solidaritat amb totes aquelles persones, entitats i mitjans de comunicació que aquests dies es veuen amenaçats o intimidats políticament i judicialment a Catalunya.

Finalment, com a docents i professionals de l'educació, compromesos en la formació, educació i transmissió de valors, davant aquesta deriva inèdita d'autoritarisme estatal, ens sentim obligats a expressar el nostre compromís i suport més explícit a la llibertat d'expressió, el respecte a l'opinió, la participació i la mobilització pacífica de les persones, el dret a vot i la salvaguarda dels drets fonamentals i democràtics.



Assemblea de docents de l'IES Sineu
Sineu, 27 de setembre de 2017
Més recent Anterior

Formulari de contacte